vrijdag 20 maart 2020

taken week 16/03/2020



Tijdens deze lange periode die je thuis moet zitten, is het heel leuk om eens lang PlayStation te spelen of de hele dag te dansen op je kamer of mee te schreeuwen met de allernieuwste hits van je favoriete zanger(es). Maar toch moet je jouw hersens blijven gebruiken! Je krijgt hieronder enkele taken die je kan maken.

De volgorde kies je zelf! Ook de hoeveelheid van alle taken die je per dag maakt, kies je zelf! Maar maak zeker elke dag enkele oefeningen!

Tijdens deze weken is het de bedoeling dat we de gekende leerstof herhalen. Er moeten dus geen nieuwe oefeningen gemaakt worden in het werkboek.


 rekenen


De oefeningen van blok 8 staan klaar.
rekenspelletjes
tafels





tip: er staan op Bingel enkele filmpjes waarin sommige rekenproblemen eens worden uitgelegd.

Hier nog enkele filmpjes die kunnen helpen tijdens het maken van de oefeningen:
blokkenbouwsels

geldwaarden

landmaten




 spelling


werkwoorden
WP 12 & 13






 taal

spelen met taal
lezen
luisteren
leesfolio
Na de paasvakantie komt er weer een leesfolio aan. Lees dus zeker een (leuk) boek. Kies dan een creatieve verwerking die je nog niet toepaste.








 Frans





woordenschat
werkwoorden







Franse spelletjes







creatieve opdracht

Fotoreportage-collage
Maak elke dag een foto van iets wat je gedaan hebt tijdens de periode die je niet naar school moet. Zet alle foto’s in een Word-bestandje, zodat je ze kunt afprinten. Dan zoek je een groot stuk karton / papier / kleef je enkele kleinere blaadjes aan elkaar en kleef je alle foto’s hierop. Zo krijgen de anderen een mooi beeld van hoe jij deze periode overleefd hebt!



 creatieve opdracht

het corona-dagboek → ELKE DAG
 Zoek wat blaadjes bij elkaar. Maak er een mooi boekje van met binnenin wat blaadjes waarvan jij jouw dagboek zult creĆ«ren. Je kan het versieren door tekeningen te maken, door er een collage van te maken met foto’s van jou, … Binnenin komen witte of gekleurde blaadjes waar je ELKE DAG een tekstje zal schrijven over wat jij tijdens elke dag gedaan hebt. Een voorbeeldje zie je hieronder.



maandag 16 maart 2020       18u36
Liefste dagboek
Vandaag heb ik ............................
Slaapwel / Tot morgen / ....
(naam)







creatieve opdracht

filmpje hands-free-begroeting

Je mag elkaar niet meer begroeten door elkaar een hand of een kus te geven. Bedenk een coole / originele manier om elkaar te begroeten. Film jezelf terwijl je deze begroeting met je mama, papa, broer, zus … doet en stuur dit filmpje door naar de juf.





 creatieve opdracht


De lente is bijna in het land…
Maak een mooie voorstelling over hoe de natuur verandert tijdens de lente.







 sportieve opdracht

Houd jezelf gezond, maar ook sportief door elke dag 7 minuutjes uit te rekken voor wat oefeningen. Je ziet de oefeningen die je kan doen, zonder dat je er iets speciaals voor nodig hebt!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten